SmmUsta | Türkiyenin En Kaliteli SMM Paneli

SmmUsta | Türkiyenin En Kaliteli SMM Paneli Son Yayınlanan Bloglar

Sizler için her zaman sıkı çalışan destek ekibimiz ile birlikte bütün sosyal medya işlerinizi tek platformdan gerçekleştirin.

ChatGPT’nin Yanlış Cevaplarına Çözüm

ChatGPT’nin yapay zeka tabanlı dil modelinin bazen yanlış veya istenmeyen yanıtlar verme eğilimi olması kaçınılmazdır. Bu durum, aslında modelin büyük bir veri kümesinden öğrenilen bilgilerin anlaşılması ve doğru yanıtların sağlanması konusundaki sınırlamalarını yansıtması anlamına geliyor.

OpenAI Nedir?

Yapay zekayı tüm insanlığa fayda sağlayacak şekilde geliştirmeye adanmış, kar amacı gütmeyen bir araştırma şirketi olan OpenAI, Elon Musk ve Sam Altman tarafından 2015 yılında San Francisco, Kaliforniya’da kurulmuştur. Şirketin kuruluş amacı, kurucularının yapay zekanın yanlış ve dikkatsiz kullanımının yol açabileceği olası felaketlerden korkmasıdır. Şirketin uzun vadeli öncelikleri yapay zekanın temellerinin ve yeteneklerinin geliştirilmesidir.

OpenAI’ın Başarıları

OpenAI, şu ana kadar yapay zeka ve makine öğrenimi tekniklerini kullanarak bilgisayarların çeşitli görevleri yerine getirmesine olanak tanıyan birçok farklı türde yazılım geliştirmiştir. Bunlar arasında kendi geliştirdiğiniz metinleri analiz edip görsellere dönüştürebilen programlar veya akıllı küpleri çözebilen robot eller yer alıyor.

ChatGPT nedir?

ChatGPT, yapay zeka araştırma şirketi OpenAI tarafından geliştirilen bir sohbet odasıdır. Soruları yanıtlamak, matematik denklemlerini çözmek, metin yazmak, hata ayıklamak ve kodları düzeltmek, diller arasında çeviri yapmak, metin özetleri oluşturmak, önerilerde bulunmak, nesneleri kategorilere ayırmak ve çok daha fazlası gibi çeşitli işlevlere sahiptir. ChatGPT aslında; birçok insanın günlük yaşamını kolaylaştırabilecek geniş bir fonksiyon yelpazesine sahiptir. Google alternatifi olarak tanımlanmasının sebebi ise Google’ın şu anda kullanıcılara sunduğu birçok özelliği sunabilmesidir. Ayrıca web siteleri için içerik oluşturma ve müşteri sorularını yanıtlama gibi görevleri de yerine getirebiliyor.

ChatGPT Nasıl Kullanılır?

ChatGPT’yi kullanmaya başlamak için 18 yaşın üzerinde olmanız ve bir OpenAI hesabınızın olması gerekiyor. Artık sohbet odasını ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. Aşağıdaki talimatları izleyerek kolayca kaydolabilir ve OpenAI Chat GPT’yi kullanmaya başlayabilirsiniz:

OpenAI web sitesine gidin ve “ChatGPT Bilimsel Yayınına Giriş” düğmesine tıklayın. Bu seçeneği web sitesi arayüzünün üst kısmında bulabilirsiniz. Daha sonra giriş yapmanız veya kaydolmanız istenecektir. Henüz bir OpenAI hesabınız yoksa e-posta adresinizle kaydolun. Ayrıca girişten önce cep telefonu numaranızı paylaşmanız da gerekebilir. Hesabınız varsa Giriş Yap bölümünden doğrudan giriş yapabilirsiniz.

ChatGPT Nasıl Çalışır?

Üye olup giriş yaptığınızda ChatGPT’nin bazı standart özellikleri ve sınırlamalarıyla karşılaşacaksınız. Sistem, yapay zeka eğitmenlerinin sistem performansını değerlendirmek amacıyla ChatGPT ile etkileşimlerinizi gözden geçirmek için kullanabileceği çeşitli verileri de içeriyor. Ne bekleyeceğiniz konusunda fikir edinmek için bu bilgileri inceleyebilirsiniz.

Artık ChatGPT ile etkileşime girmeye başlayabilirsiniz. Kullanıcı arayüzünün alt kısmındaki mesaj alanını kullanarak bir görüşme başlatabilirsiniz. ChatGPT sorunuza veya mesajınıza hızlı bir şekilde yanıt verecektir. Cevaptan memnun kalmazsanız “Tekrar dene” butonuna basabilirsiniz. Bot daha sonra size farklı bir cevap vermeye çalışacaktır. Böylece ChatGPT mesajlarına mesaj alanını kullanarak cevap vererek görüşmeye devam edebilirsiniz. Veya sol kenar çubuğundaki “Yeni Konu” düğmesini tıklayarak mevcut bir konuyu geri yükleyebilir ve yeni bir konu başlatabilirsiniz.

ChatGPT’nin Özellikleri Nelerdir?

Peki OpenAI ChatGPT tam olarak nasıl çalışıyor ve ne işe yarıyor? Çoğu yapay zeka gibi ChatGPT de İnternetten alınan büyük bir veritabanı kullanılarak eğitilir. Takip eden soruları yanıtlamasına, belirli istekleri reddetmesine ve ne zaman çalışmadığını veya hata verdiğini tespit etmesine olanak tanıyan bir sohbeti vardır.  Müşteri hizmetlerinde sohbet robotlarının kullanımı daha yaygın hale geldikçe bu özellik nispeten önemsiz görünebilir, ancak aradaki fark; çoğu sohbet robotunun önceden programlanmış küçük bir otomatik yanıt seçimine sahip olması, ChatGPT’nin ise doğrudan bir soruyu yanıtlayabiliyor olması ve bir sohbete katılabilmesidir. İnsan gücü onun uyum yeteneğidir.

ChatGPT’nin Sınırlamaları ve Dezavantajları Nelerdir?

ChatGPT’nin yetenekleri önemlidir, ancak geçmişteki birçok sohbet robotu gibi onun da sınırlamaları ve çeşitli sorunları vardır:

  • Makul ancak yanlış bilgi sağlayabilir: 

ChatGPT bazen makul ancak yanlış bilgilerle yanıt verir ve Takviyeli Öğrenme (RL) sırasında düzeltilmesi zor olabilir çünkü şu anda gerçeğin kaynağı yoktur. Öte yandan daha dikkatli olmak üzere eğitilmişse doğru cevaplayabileceği soruları reddedebilir. Ayrıca denetimli öğrenme modeli yanıltıcı olabilir çünkü konu kişinin ne bildiğiyle değil, modelin ne bildiğiyle ilgilidir.

  • Veri girişindeki küçük değişikliklere duyarlıdır:

Veri girişinde küçük bir değişiklik olması veya aynı isteğin birden fazla kez yapılması durumunda ChatGPT’nin yanıtı tutarsız olabilir. Bu gibi durumlarda model, cevabı bilmediğini veya doğru cevap verebileceğini iddia edebilir.

  • Önyargı sorunu:

Eğitim verilerinin önyargısı ve aşırı optimizasyonu nedeniyle ChatGPT modeli çok ayrıntılı olabilir ve belirli ifadeler çok sık kullanılabilir. Bu sorun nedeniyle OpenAI tarafından eğitilmiş bir dil modeli olduğu defalarca tekrarlanıyor. 

  • Açıklayıcı sorular sorulmuyor: 

Mevcut model, ChatGPT’nin kullanıcı belirsiz bir soru sorduğunda tahminlerde bulunmasına yöneliktir. Ancak tam tersine, ideal olarak açıklayıcı sorular sormalıdır.

  • Uygunsuz veya kötü amaçlı isteklere yanıt verme: 

Model genellikle uygunsuz istekleri kabul etmeyi reddederken, ara sıra kötü niyetli talimatlara da yanıt verir. Ancak iyi haber şu ki, mevcut sistem geliştirilirken ilgili kullanıcı önerileri dikkate alınacak. 

Gördüğümüz gibi hala bazı sınırlamalar ve sorunlar var, ancak düzenli şablon güncellemeleri ve kullanımı kolay ChatGPT arayüzü, eksik olduğu alanlarda iyileştirmeye yardımcı oluyor. Ayrıca kullanıcılardan gelen değerli geri bildirimler, yeni risklerin ve potansiyel sınırlamaların belirlenmesine yardımcı oluyor.

Eğitim süreci devam ediyor ve bu yapay zeka aracının becerileri öğrendikçe gelişiyor. ChatGPT’nin artan popülaritesi kesinlikle onu Sinir Dili Programlaması (Neuro Linguistic Programming-NLP) dünyasında potansiyel olarak büyük bir oyuncu haline getirdi.

ChatGpt’nin Yanlış Cevaplarına OpenAI Çözümü

OpenAI, ChatGPT’den gelen beklenmedik yanıtların araştırıldığını ve sorunun daha sonra tespit edildiğini söyledi. Bu tür hataların yapay zeka modellerinin karmaşık yapısından kaynaklandığı tespit edildi. Çünkü büyük dil modelleri genellikle verileri analiz ederek yanıtlar üretiyor ve bazen beklenmedik sonuçlar ortaya çıkabiliyor.
Yapay zeka devriminin öncüsü olarak kabul edilen ve Microsoft’tan önemli bir yatırım alan OpenAI için bu etkinlik pek de arzu edilen bir durum olarak görülmüyor. Öte yandan OpenAI’nin şirketleri daha gelişmiş bir sürüm kullanmaya ikna ettiğini düşündüğünüzde bu tür şeyler oldukça önemli hale geliyor.

Bildirimler

🚀 SMMUSTA FİYATLAR %100 OLARAK SİZLERE UYGUN ŞEKİLDE DÜZENLENMİŞTİR İYİ GÜNLER DİLERİZ 😊
02-11-2024 13:34:22